GeriPasta Tarifleri Krem patiseri (creme patisserie) tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krem patiseri (creme patisserie) tarifi

Krem patiseri (creme patisserie) tarifi

Krem patiseri (creme patisserie) Türkçede pastacı kreması olarak bildiğimiz o lezzetin Fransızca adı. Profesyoneller tarafından genellikle bu adla anılan krem patiseriyi evinizde de yapmak isterseniz ihtiyacınız olan sadece birkaç temel malzeme. Özellikle profiterol gibi tatlılarınıza lezzet katacak enfes krem patiserinin yapılışını aşağıda anlattık. Çok beğeneceğinize eminiz, şimdiden elinize sağlık…

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 250 gram toz şeker
  • 60 gram nişasta
  • 30 gram un
  • 12 adet yumurta sarısı
  • 1 adet çubuk vanilya
  • 30 gram tereyağı
  • Arzu ederseniz 300 gram krema

Hazırlanışı

Süt, tereyağı ve vanilyayı bir sos tenceresinde karıştırın.

Kaynama noktasına gelene kadar ocakta ısıtın.

Diğer malzemeleri de ilave edin ve hepsini iyice karıştırın.

Kremayı süzüp yeniden ocağa alın ve koyulaşana kadar pişirin.

Ocaktan alıp soğuması için başka bir kaba aktarın.

Arzu ederseniz 300 gram kremayı iyice çırpın ve hazırladığınız malzemeye yedirin.

Krem patiseriniz hazır!

Fıstık ezmesi yapmanın püf noktaları