GeriTatlı Tarifleri Krem karamel tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Krem karamel tarifi

Krem karamel tarifi

Görüntüsüyle iştahınızı açacak, tadıyla da kendine hayran bırakacak enfes bir tatlı tarifimiz var: Efsanevi krem karamel! Yapılış süreci biraz sabır ve ustalık istiyor ancak ortaya çıkan lezzet o kadar mükemmel oluyor ki o ilk kaşığı ağzınıza attığınızda her şeye değiyor. Bize inanmıyorsanız, kendiniz deneyin. Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 litre süt
  • 250 gram toz şeker
  • 7 yumurta
  • 1 limonun kabuğu
  • 1 paket vanilya

Karamel için:

  • 1 su bardağı toz şeker

Krem karamel tarifi Nasıl yapılır?

Bir tavaya 1 su bardağı toz şeker ve 2 çorba kaşığı su koyun. Ocakta kahverengi olana kadar karıştırın. Fırın tepsisine krem karamel kaplarını yerleştirin ve tepsinin içine kapların yarısına kadar ılık su doldurun. Krem karamel kaplarının içine kavurduğunuz şekerden birer çorba kaşığı ekleyin.

Krem karamel harcını hazırlamak için sütü ısıtın. Ayrı bir çırpma kabına yumurtaları kırın. Üzerlerine 250 gram şeker, limon kabuğu ve vanilyayı ekleyin. Bu malzemeleri iyice karıştırdıktan sonra ısıtılmış 1 litre sütü ilave edin. Bu karışımı da krem karamel kaplarının içine doldurun.

İçinde ılık su ve krem karamel kapları bulunan tepsiyi 160 derecelik derecelik fırına sürün, 45 dakika pişirin.