GeriSebze Yemeği Tarifleri Koruklu kuru Antep dolması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Koruklu kuru Antep dolması tarifi

Koruklu kuru Antep dolması tarifi

Dolma Türkiye'nin dört bir yanında farklı şekillerde yapılan ancak her türlü çok sevilen bir yemek. Biz bu tarifimizde kuru sebzeleri kullanarak bir dolma yaptık. Üstelik koruk ve koruk suyu ekleyerek daha mayhoş bir lezzet almasını sağladık. Antep yöremize ait bu lezzeti denediğinizde çok beğeneceğinize eminiz.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • İsteğe bağlı kuru dolma çeşitleri (kabak, patlıcan, biber, acur)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gramdan az yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı koruk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Bir salkım koruk

Koruklu kuru Antep dolması tarifi Nasıl yapılır?

Kuru dolmalarınızı kaynar suda 10 dakika haşlayıp yumuşatıp süzün.

İç malzemesini hazırlamak için yıkanmış pirinçleri, kıyma, zeytinyağı, salça ve tüm baharatları harmanlayın.

Hazırladığınız iç malzemeyi dolmaların yarısına dek doldurun, tencereye dizin.

Her sıra arasına koruk taneleri serpin, üzeri örtülünceye kadar su ekleyin ve son korukları da ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, koruk suyunu ekledikten sonra 30 dakika daha pişirin.

Pişme işlemi bittikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın.