GeriMutfak Tüyoları Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi

Köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi

İçerisinde, başlıca zerdeçal ve sumak olmak üzere birçok baharat yer alan köri, makarna, kırmızı ve beyaz et yemeklerine bambaşka bir lezzet katıyor. Özellikle köri soslu tavuk yemeğinin kokusu sık sık mutfaklardan yayılıyor. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifi

KÖRİ SOSLU TAVUK

2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 adet soğan
1 adet patates
7-8 adet mantar
2 adet tavuk göğüs
1 su bardağı süt
200 mililitre krema
1 yemek kaşığı köri
1 çay kaşığı muskat rendesi
1 adet defne yaprağı
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:

Bir tencereye yağları alın ve ısıtın.

Patatesleri küp doğrayın ve tencereye alıp, birkaç tur çevirin.

Ardından sırasıyla yemeklik doğranmış soğan, mantar ve kuşbaşı doğranmış tavuğu ekleyip, karıştırarak pişirin.

Her şey iyice kavrulunca süt ve kremayı ekleyin.

Köri, muskat rendesi, defne yaprağı, tuz, karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın ve 20-25 dakika pişirin.

Tencere yemekleri 101Tencerede yemek pişirirken, tuzunu veya yağını fazla kaçırdığınız zamanlarda sizi kurtaracak çözümlerden baharatları yemeğinize ekleme yöntemlerine çok işinize yarayacak ipuçları burada...

 

Yorumları Göster
Yorumları Gizle