GeriEt Yemeği Tarifleri Konak kebabı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Konak kebabı tarifi

Konak kebabı tarifi

Konak kebabı patlıcanla yapılan et yemeklerinin en lezzetlilerinin başında geliyor. Görüntüsü de adeta şölen sofralarına yakışır nitelikte olan konak kebabının tarifini arıyorsanız fazla uzağa gitmenize gerek yok. Konak kebabı tarifimiz hemen aşağıda…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet bostan patlıcanı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 400 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 domates
  • 2 sivri biber
  • 1 soğan
  • 4 patates
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı pul biber
  • 150 gram kaşar peyniri

Kızartmak için:

  • Ayçiçek yağı

Konak kebabı tarifi Nasıl yapılır?

Kabuklarını soyduğunuz patatesleri iri iri doğrayıp yumuşayana kadar haşlayın.

Haşlanan patatesleri ezin.

İçine tereyağı, süt ve tuz ilave edip püre haline gelene kadar karıştırın.

Patlıcanları alaca soyup 1,5-2 santimetre kalınlığında dilimleyin.

15 dakika kadar tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayın.

Sıvı yağı kızdırıp patlıcanların iki tarafını da kızartın. Patlıcanları ısıya dayanıklı fırın kabına dizin.

Soğanları küp küp doğrayıp zeytinyağında kavurun.

Etleri ilave edip kavurmaya devam edin.

Domates ve biberleri küp küp doğrayıp soğanlara ilave edin.

Sıcak su ilave edip kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin.

Tuz, karabiber, kimyon, pul biber ekleyip ocaktan alın ve patlıcanların üzerine paylaştırın.

Patates püresini de etlerin üzerine yayarak paylaştırın.

Kaşarı rendeleyip pürenin üzerine serpin.

Fırını 200 dereceye ayarlayıp kaşarlar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.