KOLAY

Kolay irmik helvası tarifi

Kolay irmik helvası tarifi

İrmik, yağ, şeker ve su gibi basit ve ekonomik malzemelerle hazırlanan irmik helvası, Türk mutfağının geleneksel tatlıları arasında. İrmik helvası yapımının püf noktasını kavurma aşaması oluşturuyor. İşte, damağınıza uygun, yapımı kolay irmik helvası tarifi....

  • Ocakta
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 500 gram irmik
  • 50 gram dolmalık fıstık
  • 4,5 su bardağı kaynar su
  • 3,5 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanışı

İlk olarak geniş ve derin bir tencerede 250 gram tereyağını eritin.

Daha sonra 500 gram irmiği ve 50 gram fıstığı tencereye koyun ve orta ateşte fıstıklar pembeleşene kadar kavurun. Damak zevkinize göre fıstık yerine başka malzemeler de tercih edebilirsiniz. 

Fıstıklar pembeleşince 4,5 su bardağı kaynar suyu azar azar ve dikkatli bir şekilde tencereye ekleyin. 1-2 dakika karıştırın.

Son olarak 3,5 su bardağı toz şekeri tencereye ekleyin.

Karıştırarak suyu tamamen çekmesini sağlayın.

Altını kapatıp, 15-20 dakika dinlendirdikten sonra üzerine fıstık ve tarçın ekleyerek servis yapın.

Eğer yaz mevsimindeyseniz dondurma ile de servis edebilirsiniz.

Fotoğraf: Ingimage

irmik helvası tarifi irmik helvası nasıl yapılır? kolay irmik helvası yemek