ORTA ZORLUKTA 06 Ağustos 2018

Kolay haşhaşlı börek tarifi

Kolay haşhaşlı börek tarifi

Lezzetinin yanı sıra kolaylığı ile çay saatlerinize eşlik edebilecek bir lezzet...

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 kahve fincanı şeker
  • 500 gram haşhaş ezmesi
  • 4 adet yufka
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Susam

Hazırlanışı

Süt ve toz şekeri eriyinceye kadar karıştırın. Sıvı yağı ve haşhaş ezmesini bu karışıma ilave edin. Tahin kıvamına gelinceye kadar karıştırın. Yufkaları 4 eşit parçaya bölün. Karışımdan ikişer çorba kaşığı alın ve kesilen üçgen yufkalara sürün. Uzun kenarından başlayarak içe doğru rulo yapın. Daha sonra ucundan kıvırarak gül şekli verin. Tüm yufkalara aynı işlem uygulandıktan sonra börekleri tepsiye yerleştirin. Böreklerin üzerine birer minik parça tereyağı koyun ve fırına verin. Önceden 180 dereceye ısıtılan fırında 30 dakika pişirin.



gül böreği tarifi gül böreği börek tarifleri börek hazır yufkadan haşhaşlı börek haşhaşlı börek tarifi

Size Önerilerimiz