ORTA ZORLUKTA

Köfteli islim kebabı tarifi

Köfteli islim kebabı tarifi

Geleneksel köfteli islim kebabını pratik bir yolla hazırlamak ister misiniz?

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram kıyma
  • Yarım ekmek içi (ufalanmış)
  • 3 adet orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 tane yumurta
  • 2-3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • Domates
  • Yeşil biber
  • 1 kilogram patlıcan (ince ve uzun tercih edin)

Hazırlanışı

Tüm malzemeleri köfte yapar gibi yoğurun ve ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde top yapın. Fırın tepsisini çok az yağlayın ve köfteleri dizerek, fırında pişirin.

Patlıcanları önce alaca soyup daha sonra boyuna dilimleyin. (Çok ince olmasın yoksa köfteleri sararken problem olabilir.) Patlıcanları orta ateşte hafif pembeleşinceye kadar kızartın. Kızaran patlıcanların yağını kağıt havlu ile alın.

Bir kaseye kızarmış patlıcanları çaprazlamasına yerleştirin ve içine 1 adet köfte koyarak patlıcanları köftenin üzerine kapatıp bir tepsiye ters çevirin ve üzerine bir kürdan batırıp, domates ve yeşil biber ile süsleyin. Tüm malzemeler bitene kadar bu işlemi tekrarlayın ve kebapların üstünü aşmayacak şekilde salçalı su yapıp tepsiye ekleyin.

Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 20 dakika pişirin. İsteğe göre krema sıkma torbasına doldurduğunuz patates püresi ile süsleyerek servis yapın.


pratik tarifler köfteli islim kebabı et yemeği tarifleri