GeriEt Yemeği Tarifleri Köfteli avokado tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Köfteli avokado tarifi

Köfteli avokado tarifi

Siz de avokadoyu salata ve kahvaltı dışında da tüketmek istiyorsanız, çok lezzetli bir tarifimiz var.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 adet olgun avokado
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz içi

Köfteli avokado tarifi Nasıl yapılır?

Soğanları blender’dan geçirin ve kuru ekmekleri elinizle ufalayın. Üzerine kıymayı ve baharatları koyun ve iyice yoğurun. Harcınızı yoğurduktan sonra küçük yuvarlak köfteler hazırlayın ve 15 dakika kadar buzdolabında dinlendirin. Daha sonra kızdırdığınız bir tavada çevirerek pişirin.

Başka bir yerde avokadoları ikiye bölün ve içlerini kaşık yardımıyla hafifçe çıkarın. Çıkardığınız parçaları çatalla ezin. Sarımsağın bir dişini ezip yoğurtla karıştırın. Ezilen avokadoları bu yoğurdun içine atın ve üzerine cevizleri ve tuzu ekleyip iyice karıştırın. Bu sosu içini aldığınız avokadoların kabuklarına doldurun. En üste de köfteleri yerleştirin ve servis edin.