GeriEt Yemeği Tarifleri Kızılcahamam testi kapama tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kızılcahamam testi kapama tarifi

Kızılcahamam testi kapama tarifi

Ankara mutfağının yöresel lezzetlerinden biri olan testi kapama, özel günlerde ve misafir sofralarının tercih edilen yemeklerinden biri. Yapımı zor gibi gözükse de aslında pratik bir tarif. Bir de etin suyundan pilav yaptığınızda tadından yenmez bir hal alıyor. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 orta boy testi 
  • 1 kilogram kuzu ve dana eti 
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 7-8 adet arpacık soğan
  • 6-7 diş sarımsak 
  • 3 su bardağı pirinç 
  • Tuz

Kızılcahamam testi kapama tarifi Nasıl yapılır?

Etleri iri kuşbaşı halinde doğrayıp, terbiyesini yaparak sarımsak ve arpacık soğanla beraber testiye doldurun.

Testiyi ters çevirerek bakır bir kaba yerleştirin.

Etrafına et parçaları koyun. Bu şekilde etin pişip pişmediğini anlarsınız.

Suyunu ilave edip pişmeye bırakın.

Etler pişince suyu ile de pilavı hazırlayın.

Afiyet olsun...