ORTA ZORLUKTA

Kızarmış dondurma tarifi

Kızarmış dondurma tarifi

Dondurma kızaracak ama erimeden kalacak. Mümkün mü? Hem de nasıl... Dondurmanın dışını kaplayan yumurta ve mısır gevreği yağın sıcaklığına rağmen dondurmanın erimesine engel oluyor. Üstelik ortaya da çok farklı bir lezzet çıkıyor. Kızarmış dondurmayı her mevsim sofralarınızda misafir etmek isteyeceksiniz.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 500 gram Maraş dondurması
  • 2 yumurta akı
  • 1 bardağa yakın mısır gevreği
  • Yarım bardak fındık
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Bir miktar tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 2 kaşık toz şeker

Kızartmak için:

  • Ayçiçeği yağı

Hazırlanışı

Maraş dondurmasını biraz bekletip yumuşatın ve kişi sayısı kadar toplara ayırıp yeniden buzluğa koyup bir gün bekletin.

1 yumurtanın akını çırpın.

Başka bir yerde mısır gevreği, fındık, galeta unu, toz şeker ve tuzu robotta çekin.

Çıkardığınız dondurma toplarını önce yumurtaya sonra da mısır gevreği karışımına bulayıp buzdolabına koyun ve 5 saat kadar bekletin.

Diğer yumurtayı çırpıp kalan gevrek karışımını hazırlayın.

Dondurma toplarını çıkarıp hızlıca bu karışıma tekrar daldırıp kızdırdığınız ay çiçek yağında 15 saniye kızartın.

Üzerine çikolata sosu dökerek servis edin.

Fotoğraf: Alamy

tatlı tarifleri dondurmalı tarifler kızarmış dondurma