GeriHamur İşi Tarifleri Kıymalı pide tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı pide tarifi

Kıymalı pide tarifi

Pide denince aklına kıymalı pide gelenler el kaldırsın! Bu klasik ve tadına doyulmaz lezzeti evde de kolayca yapabileceğinizi bilmek sizi mutlu edecektir diye düşünüyoruz. Pişirme süresi sadece 20 dakika olan bu enfes tarif, biraz kilo almanıza sebep olabilir. Sonra uyarmadı demeyin...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un

İç harcı için:

  • 500 gram dana kıyma
  • 3 sivri biber
  • 2 domates
  • 1 soğan
  • Tuz

Kıymalı pide tarifi Nasıl yapılır?

Hamuru için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun. Hamuru 1 saat oda sıcaklığında dinlendirin.

O esnada iç harcı bir tavada hazırlayın.

Açtığınız hamuru bezelere ayırıp, oklavayla açın. İç harcı koyduktan sonra kapatın.

Pideleri 200 derecelik fırında 20 dakika pişirmeniz yeterli!