ORTA ZORLUKTA

Kıymalı patlıcan kebabı tarifi

Kıymalı patlıcan kebabı tarifi

Kıymanın patlıcanla müthiş uyum sağladığı tarifi sizler de sofralarınızda misafir edin.

  • Izgarada
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 500 gram yağlı kıyma
  • 8 adet patlıcan
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 çay kaşığı tuz

Hazırlanışı

Patlıcanları yıkayıp uç kısımlarını kesin, uzunluğuna göre 3'e ya da 4 parçaya bölün ve tuzlu suda bekletin.

Kıymaya karabiber ve tuz koyup yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizi arada suya batırarak yuvarlaklar yapın.

Kalın kebap şişlerine sırayla bir patlıcan ve bir köfte dizin. Kömür ızgarada köfteler pişene kadar yavaş yavaş çevirerek pişirin.

Közlenmiş yeşil biber, domates ve lavaş ekmeğiyle servis yapabilirsiniz.


pratik yemekler pratik yemek tarifleri patlıcanlı tarifler