ORTA ZORLUKTA

Kıymalı kopartma böreği tarifi

Kıymalı kopartma böreği tarifi

Çayın yanında ağzınıza layık bu börek tarifini istediğiniz zaman kolayca hazırlayabilirsiniz.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

    Hamur için:
    • 4 çay fincanı su
    • Aldığı kadar un
    • Tuz
    • 1 paket kuru maya
    İç harcı için:
    • 2 adet patates
    • 1 adet kuru soğan
    • 200 gram kıyma
    • 1 tutam maydanoz
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı yoğurt
    • 1 adet yumurta

    Hazırlanışı

    Yoğurma kabına sırası ile unu, tuz, maya ve su koyup yoğurun. Kıvama gelince bir kenarda bekletin. Bu arada iç harcı hazırlayın. Kesme tahtasında incecik kıydığınız soğanı ve kıymayı tavanın içine koyup kavurun. Haşlayıp rendelediğiniz patatesi üzerine ilave edin, biraz karıştırın. Baharatını ve tuzunu ayarlayıp karıştırın ve ocaktan alın. Hamurdan parçalar koparıp elinizle yuvarlayarak açın, içini koyup kapatın. Tepsiye dizip üzerine bastırın. Yoğurt, yumurta sarısı ve sıvı yağ ile yaptığınız karışımı üzerine sürün. 180 derecelik fırında üzeri kızarana dek pişirin.



    hamur işleri pratik yemek tarifleri kıyma

    Lezizz Öneriler