GeriEt Yemeği Tarifleri Kıymalı içli patates köftesi tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kıymalı içli patates köftesi tarifi

Kıymalı içli patates köftesi tarifi

Köfteyi de patatesi de çok seviyoruz. Peki bu ikisi aynı tarifte bir araya gelirse ne olur? Ortaya enfes lezzetler çıkar. Bu lezzetlerden biri de kıymalı içli patates köftesi. Klasik içli köfteye benziyor ancak dışındaki kaplaması bulgurla değil patates ve irmikle yapılıyor. İşte çok beğeneceğinize emin olduğumuz kıymalı içli patates köftesi tarifi…

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

Patates hamuru için:

  • 5 adet orta boy patates
  • 1 su bardağı un
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz karabiber

İç harcı için:

  • 125 gram kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Bulamak için:

  • 1 küçük kase galeta unu
  • 1 adet yumurta

Kızartmak için:

  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kıymalı içli patates köftesi tarifi Nasıl yapılır?

Patatesleri haşlayıp derin bir kaseye rendeleyin.

Üzerine tuz, baharat, yumurta ve irmik ilave edin ve yoğurun.

Kuru soğanı yemeklik biberleri ise halka halka doğrayın.

Tavada sıvı yağı kızdırıp soğan ve biberleri ilave edin.

Kıymayı da ekleyin ve kavurmayı sürdürün.

Son olarak tuz ve baharatları ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.

Patatesli hamuru 10 dakika kadar buzdolabında soğutun.

Ardından yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde açın.

Kıymalı harcı patatesin ortasına koyup elinizle kapayın.

Önce galeta ununa sonra da yumurtaya buladığınız köfteleri kızgın yağda orta ateşte kızartın.

Kağıt havluyla yağını çektirdiğiniz köfteleri soğumadan servis edin.