KOLAY

Kısır tarifi

Kısır tarifi

Herkesin çok sevdiği kısırı bir de bu rokalı tarifle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • Büyükçe bir su bardağı ince bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal taze soğan
  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 demet roka
  • Yarım demet taze nane
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 adet limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Göz kararı nar ekşisi
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı

Hazırlanışı

İnce bulguru bir kaseye alın ve bulgurun üzerini geçmeyecek kadar sıcak su döküp üzerini örtün. Bu şekilde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.

Diğer tarafta kuru soğan ve sarımsakları yemeklik doğrayıp zeytinyağında kavurun. Hafif renkleri döndüğü zaman salçaları ekleyip salça kokusu çıkana kadar 2-3 dakika daha kavurun. Yumuşamış ve suyunu çekmiş olan bulgurun üzerine kavurduğunuz salçalı soğanı koyun ve iyice karıştırın.

Üzerine baharatları, limon suyunu koyun ve karıştırmaya devam edin. Taze soğanı, rokayı ve taze naneyi ince ince doğrayın. Bulgurun üzerine ilave edip tuzunu da ekledikten sonra karıştırın.



resimli yemek tarifleri pratik tarifler Salata Tarifleri