GeriMutfak Tüyoları Kısır nasıl yapılır? Kısır yapımının püf noktaları ve tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
    0
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kısır nasıl yapılır? Kısır yapımının püf noktaları ve tarifi

Kısır nasıl yapılır? Kısır yapımının püf noktaları ve tarifi

Misafir günlerinin vazgeçilmez lezzetidir kısır. Neredeyse herkesin gönlünde taht kurmuş olan bu salata hem çok pratik hem de çok lezzetli. Tarifin pratik olması herkesin lezzetli kısır yapabildiği anlamına gelmiyor ama buradaki püf noktalarını kullanan herkesin kısırı çok lezzetli olacak… Kısır nasıl yapılır? Lezzetli kısır yapmanın püf noktaları nelerdir? Kısır yaparken nelere dikkat edilmeli? Sorularının cevapları ve kısırınızı lezzetlendirecek olan püf noktalarını öğrenmek isterseniz, kısır tarifimiz ve püf noktalarımız hemen aşağıda…

Öncelikle kısır yapmak için ihtiyacınız olan malzemeleri hazırlayın.

2 su bardağı ince bulgur
Bulgurların üzerini geçecek kadar sıcak su
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 limonun suyu
Sosu için:
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
3 diş sarımsak
2 adet soğan
2 adet taze soğan
Karabiber
Kuru nane
1 tutam taze nane
1 tutam maydanoz

Bulguru derin bir tencereye almakla başlayın. Hepimiz bulguru sadeyken ıslatılır diye biliriz. Bu tarifte önce baharatları ekleyin, daha sonra ıslatın. Böylece bulgurlar şişerken lezzetlenmeye başlayacak, baharatların lezzeti bulgura geçecektir.

Pul biberini, karabiberini, kuru nanesini, kimyonunu ve tuzunu bulgura katın. Üzerine limon suyu sıkın ve güzelce karıştırın.

Bulguru bekletirken, içine katacağınız bir limonun suyu ekşiliğin kalıcı olmasını sağlayacaktır.

Karıştırdığınız bulgurun üzerini geçecek kadar su ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve bulgurları şişmeye bırakın.

Bulguru şişmeye bırakırken suyun sıcaklığını çok iyi ayarlamaya dikkat edin. Kaynar veya çok sıcak su eklerseniz kısır cıvık olabilir.

Bulgurlar şişerken siz de bu arada kısırın sosunu yapmaya başlayın.

Soğanları. Bir tencerenin içine yemeklik doğrayın. İçine sarımsak ve zeytinyağını ilave edip güzelce soteleyin.

Soğanlar yumuşayınca içine salçaları ekleyin. Kokusu çıkana kadar iyice kavurun.

Karabiberini, kuru nanesini de ilave edip karıştırın.

Şişen bulguru yavaş yavaş tencereye alın. Bütün bulguru sosla iyice karıştırın.

Bütün sosu ve bulguru birbirine karıştırdıktan sonra üzerine nane, maydanoz ve taze soğaları ince ince kıyın. Güzelce karıştırın ve servis edin.

Daha ekşi bir nar ekşisi yapmak isterseniz, servis etmeden önce karışıma yarım fincan kadar nar ekşisi ilave edin. Güzelce karıştırdıktan sonra servis edin.

İyi bir pilav yapmak istiyorsanız bu detaylara dikkat"Pilavı iyi yapan her yemeği yapabilir" derler. Ne kadar doğrudur orası tartışılır ama biz sizin iyi bir pilav yapabilmeniz için bazı püf noktalarını videomuzda derledik.

 

 

Yorumları Göster
Yorumları Gizle