GeriEt Yemeği Tarifleri Kipe tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kipe tarifi

Kipe tarifi

Şırdan ya da mumbar sevenlerin çok beğeneceği, evde kolaylıkla yapabileceği bir tarif Amasya'ya özgü kipe yemeği. Yapımı biraz zahmetli olsa da yediğiniz zaman değdiğini göreceksiniz. İşte kipenin malzemeleri ve tarifi...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet göden bağırsağı (kalın kısım) 
  • 2 su bardağı bulgur
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Maydanoz

Kızartmak için:

  • 6 adet yumurta 
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Kipe tarifi Nasıl yapılır?

Bulgur, maydanoz, kırmızı biber ve karabiber ile harç hazırlayın.

Bağırsakların içini doldurup alt ve üst kısmı iple bağlayın.

Tencerede haşlamak için su koyup tuz ekleyin ve pişinceye kadar haşlayın.

Pişen bağırsakları soğumaya bırakın.

Keskin bir bıçakla dağıtmadan parmak kalınlığında dilimlere kesin..

Diğer taraftan yumurtaların akı sarısına karışana kadar çırpın.

Soğumuş bağırsakları yumurtaya bulayarak kızgın yağda kızartın.

Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun...