GeriBalık Tarifleri Kılıç balığı carpaccio tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kılıç balığı carpaccio tarifi

Kılıç balığı carpaccio tarifi

Misafirlerinizi hem görüntüsü hem de lezzeti ile büyüleyecek bir balıklı meze arıyorsanız doğru yere geldiniz. Kılıç balığı carpaccio çok farklı ve çok nefis bir yemek. Servis ederken yapacağınız ufak dokunuşlarla da sunumunu ileri bir aşamaya taşıyıp, şölen sofralarına yakışır bir yemek elde edebilirsiniz. Afiyet olsun...

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 250 gram kılıç balığı filetosu
  • 1 adet küçük bağ roka
  • 20 gram kiraz domates
  • 3 dilim portakal dilimi
  • 1 adet yeşil misket limonu (normal limon da olabilir)
  • 1 çay bardağı saf zeytinyağı
  • 10 gram taze mercanköşk
  • 1 çay kaşığı çekilmiş beyaz biber
  • 1 adet limonun suyu

Kılıç balığı carpaccio tarifi Nasıl yapılır?

Rokaları yıkayın ve buzdolabında bekletin. Kılıç balığını ince dilimler halinde keskin bir bıçakla doğrayıp porselen bir tabağa yerleştirin. Portakal ve limon suyu ile terbiye edin. Lezzet vermek için tuz, biber ve bir tutam ince kıyılmış taze mercanköşk serpip üstüne biraz yağ gezdirin.

Hazırladığınız kılıç balığını terbiye etmek için buzdolabında en az 2 saat bekletin. Terbiye edilmiş suyla birlikte ince kıyılmış kılıç balığını rokaların etrafına sarın. Misket limonu ve küçük tatlı domateslerle birlikte, servis edeceğiniz şık porselen kaşıklara koyup kenarlarını süsleyin ve üzerine biraz saf zeytinyağı gezdirin.