USTA İŞİ 06 Ağustos 2018

Keten tohumlu ekmek tarifi

Keten tohumlu ekmek tarifi

Ev yapımı keten tohumlu bu enfes ekmek kahvaltılarınızda size eşlik edecek.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı keten tohumu
  • 2 yemek kaşığı haşhaş
  • 5 su bardağı un
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 çay bardağı süt

Hazırlanışı

Bir hamur kabında mayayı ılıttığınız sütle beraber ezin. Üzerine sıvı yağ, tuzu ve keten tohumunun yarısını ekleyin. Elinizle yoğurmaya başlayın. Bu arada yavaş yavaş un ekleyin. Hamur hazır olunca üzerini temiz bir bezle örtün. 30 dakika mayalanmaya bırakın.

Kabaran hamuru yağlanmış fırın tepsisine alın. Elinizle uzun ve yassı ekmek gibi şekil verin. Üzerini bıçakla buğday başağı gibi çizin.

Fırçayla üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürün, kalan haşhaşı serperek 175 derecede ısıttığınız fırında 25 dakika pişirin. Dilimleyip sıcak sıcak servis yapın.



pratik yemekler pratik yemek tarifleri evde ekmek yapımı evde ekmek tarifi evde ekmek nasıl yapılır

Size Önerilerimiz