ORTA ZORLUKTA

Kete tarifi

Kete tarifi

Kete birçok yörede farklı şekillerde yapılan bir lezzettir. Bu tarifimiz ise Ardahan'a özgü... Sabah kahvaltılarda sıcacık çayın yanında harika gidecek olan ketenin yapımı oldukça basit. Mayalı bir hamur elde edip içine kavrulmuş un ekliyorsunuz ve kapatıp fırına veriyorsunuz. Günün her saati yenebilen keteyi ister sade isterseniz de peynir, kıyma gibi harçlarla hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 yumurta
  • 7 yemek kaşığı tereyağı

Hazırlanışı

Tavaya iki kaşık tereyağı ile yarım su bardağı un koyup kavurun.

Kalan un ve tereyağına süt ve tuz ilave edin.

Bu karışıma sütün bir miktarı ve şeker ile önceden kabartılmış maya ekleyip, hamur elde edin.

Yaklaşık bir saat beklettiğiniz hamuru 6 parçaya bölün.

Her bir parçanın ortasını açıp içine kavrulmuş un koyun ve tekrar kapatın.

Yağlanmış tepsiye ters şekilde koyup elle düzleştirin, üzerini çatalla delin.

Bütün bezeler bittikten sonra üzerine yumurta sürerek fırına verin.

180 derecede kızarana kadar fırınladığınız ketelerinizi ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz. Afiyet olsun...

Birkaç dakika içinde hazır: Şipşak tava böreği
Fotoğraf: Alamy

kete tarifi ardahan yemekleri hamur işi tarifleri yöresel lezzetler