ORTA ZORLUKTA

Kestaneli kuşbaşılı pilav tarifi

Kestaneli kuşbaşılı pilav tarifi

Bu lezzetli ve pratik pilav tarif ile sofralarınıza renk katabilirsiniz!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kase kestane
  • 1 kase kuşbaşı et
  • 2 kase pirinç
  • 3 kase kaynamış su
  • 2 adet havuç
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Bir kapta pirinçleri yıkayıp tuzlu suda bekletin.

Havuçları pilav tenceresinde zeytinyağı ile kavurun. Etleri ekleyin ve karıştırın. Kestaneleri de ekledikten sonra 1-2 dakika kadar kavurun. Suyu süzülen pirinçleri, karıştırmadan kavurduğunuz malzemelerin üzerini örtecek şekilde ekleyin. Kimyon, karabiber ve tuzu katın. Küçük parçalar halinde kestiğiniz tereyağını pilavın üzerine koyun. 3 kase suyu ekleyip önce yüksek daha sonra kısık ateşte pirinçler pişene kadar bekleyin.

Pişince kapakla tencere arasına havlu kağıt koyarak pilavın demlenmesini sağlayın. Tabağa ters çevirerek servis yapabilirsiniz.



pratik yemek tarifleri kestaneli kuşbaşılı pilav pilav tarifleri

Lezizz Öneriler