ORTA ZORLUKTA

Kepekli risotto tarifi

Kepekli risotto tarifi

İtalyan mutfağının vazgeçilmezi risottoyu bir de kepekli pirinçle deneyin!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 2 bardak kepekli pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 6 yemek kaşığı parmesan peyniri
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kesme şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Kepekli pirinci ılık tuzlu suda 1 saat bekletin. Kaynayan suda 5 dakika haşlayıp süzün. Başka bir tencerede 4 su bardağı suyu kaynatın ve bekletin.

Bu arada küp küp doğranmış soğanı zeytinyağında pembeleşene kadar kavurun. Kepekli pirinci ekleyip kısık ateşte kavurun. Kaynamış sudan 1 kepçe alın ve pirince ilave edip karıştırarak kavurun. Kaynamış sudan azar azar eklemeye devam edin. Kıyılmış biberleri ve kesme şekeri katıp karıştırın.

1 kaşık tereyağı ve parmesan peynirini ilave ettikten sonra 4-5 dakika daha kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.



pilav pilav tarifleri tarif

Lezizz Öneriler