GeriSebze Yemeği Tarifleri Keme tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Keme tarifi

Keme tarifi

Keme diğer adıyla mantar, Ankara mutfağına özgü olan bir yemektir. Malzemelerini evde kolayca bulabileceğiniz kemenin hazırlanışı da oldukça pratik. Siz de "akşama ne yemek yapsam?" diye düşünüyorsanız bu tarifimize bir şans verebilirsiniz. Denemek isteyenler için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram keme
  • 100 gram sivri biber
  • 250 gram domates
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 250 gram tereyağı
  • Maydanoz
  • Tuz

Keme tarifi Nasıl yapılır?

Kemeleri bol su ile yıkayıp ince bir şekilde soyun.

Soyduktan sonra küp küp doğrayın.

Tavaya yağ koyun, ısındıktan sonra kemeleri tavaya atın.

Bir çay kaşığı tuz ilave ederek, ağzı kapalı bir şekilde kısık ateşte 5-10 dakika pişirin.

Üzerine ince doğranmış sivri biberleri ekleyip 10 dakika kemeyle birlikte kavurun.

Sonra küp küp doğranmış domatesi ilave edip 1 çay kaşığı pul biber atın.

Kısık ateşte pişirin.

Afiyet olsun...