GeriPilav Tarifleri Kek kalıbında perde pilavı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kek kalıbında perde pilavı tarifi

Kek kalıbında perde pilavı tarifi

Perde pilavı Osmanlı'dan günümüze Türk mutfağının en muhteşem lezzetlerinin başında geliyor. Bu pilavı yapmak biraz zaman ve ustalık istiyor ancak ortaya çıkan lezzet o kadar mükemmel ki her şeye değiyor. Biz bu kez tarifimizi kek kalıbı kullanarak pişirilecek şekilde verdik. Ancak siz pilavınızı tek tek kaselere ya da muffin tepsisine de yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 60+ dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 3 su bardağı pirinç
  • 4,5 su bardağı tavuk suyu
  • 1 paket tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı yenibahar
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 su bardağı badem
  • 1 yemek kaşığı kuş üzümü

Hamuru için:

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/3 paket tereyağı (oda sıcaklığında eritilmiş)
  • Aldığı kadar un

Kek kalıbında perde pilavı tarifi Nasıl yapılır?

Bademleri kabuklarının rahat soyulması için birkaç saat önceden sıcak su ile ıslatın. Tüm malzemeleri karıştırarak çok sert olmayan ve ele yapışmayan bir hamur hazırlayıp dinlendirin. Tavuğu haşlayın, etlerini pilava koyulacak şekilde küçük parçalara ayırın.

Pilav yapacağınız tencereye önce sıvı yağ koyun. Kuş üzümü ve küçük küçük doğradığınız bademleri koyup hafifçe kavurun. Tavuk parçalarını koyup kavurun.  Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edin. En son baharatları ve haşladığınız tavuğun suyunu ekleyin. Tereyağını altını kapatmaya yakın küçük parçalar halinde tencereye ekleyerek pilavla iyice harmanlayın. Pilavı çok fazla pişirmeyin, hafif diri kalsın, çünkü fırında pişmeye devam edecek. Pilavınızı 45 dakika kadar dinlendirin, hafif soğumasını bekleyin.

Kek kalıbını tereyağı ile iyice yağlayın. Bademleri içine dizin. Yoğurduğunuz hamurdan 2 beze yapın, biri biraz daha büyük olsun. Büyük olanı merdane ile kek kalıbının altına yaymak için yaklaşık yarım santimetre kalınlığında açın. Alta dizdiğiniz bademleri bozmadan hamurunuzu dikkatle kalıba yerleştirin. Üzerine ılınmış pilavınızı dökün. Üst parçayı da merdane ile açıp kalıbın üzerine yerleştirin.

Önceden ısıtılmış fırının orta gözünde yaklaşık 25-30 dakika üzeri iyice kızarana kadar pişirin. Fırını kapattıktan sonra içinde biraz bırakıp dinlendirin. Üzerine bir dilim tereyağı sürün. Keskin bir bıçakla dilimleyerek servis yapın.