ORTA ZORLUKTA

Kedidili bisküvi tarifi

Kedidili bisküvi tarifi

Son dönemde kedidili bisküvilerle yapılan pratik tatlılar oldukça popüler oldu. Lady finger ya da savoiardi diye de bilinen bu bisküvileri marketlerde bulmak kolay ama siz tatlınızın bisküvilerini de kendiniz yapmak isterseniz, bu kedidili bisküvi tarifimiz çok işinize yarayacak. İşte nefis tatlıların sırrı enfes kedidili bisküvilerin tarifi…

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 120 gram un
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı limon suyu

Üzeri için:

  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri

Hazırlanışı

Un ve vanilyayı karıştırıp eleyin ve havalandırın.

Yumurtaların sarılarını ve beyazlarını dikkatle ayırın.

Yumurta beyazlarına tuz ve limon tuzu ilave edin.

Mikserle hızla çırpın.

Kıvamı koyulaşınca içine şekerin yarısını ekleyip iyice kıvam alana ve hacmi iki katına çıkana kadar mikserle çırpmaya devam edin.

Şekerin kalanını da yumurta sarılarına ekleyip krema kıvamı alana kadar mikserle çırpın.

Un ve vanilya karışımını yumurta sarısına 3 seferde ilave edin ve spatula ile karıştırın.

Homojen bir kıvam aldığında yumurta beyazlarını da aynı şekilde karışıma ilave edin. Spatulayı alttan üste doğru karıştırın.

Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.

Hamuru sıkma torbasına doldurup fırın tepsisine dilediğiniz büyüklükte sıkın.

Hamurların üzerine pudra şekeri ve toz şeker serpin.

Fırını 175 dereceye ayarlayıp ısıtın.

Bisküvileri fırına verip 10-15 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkarıp soğumasını bekleyin. Ardından dilediğiniz tarifte kullanın. Afiyet olsun!

Beyaz peynir ve kaşar peyniri nasıl yapılır?

kedidili bisküvi tarifi kedidili bisküvi nasıl yapılır savoiardi tarifi