GeriHamur İşi Tarifleri Kedi batmaz tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kedi batmaz tarifi

Kedi batmaz tarifi

Bolu mutfağının en eski lezzetlerinden biri, kedi batmaz. Hamurdan yapılan bu yemek tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabiliyor. Farklı yöresel tatlar denemek isteyenler için işte tarifi... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • Un
  • Su
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuzlu keş peyniri

Kedi batmaz tarifi Nasıl yapılır?

Tencereyi ocağa alıp yarısına kadar su ekleyin ve kaynatın.

Kaynayan suya azar azar unu ekleyerek karıştırın.

Koyu kıvama gelene kadar unu ilave edin.

Üzerine tereyağ ve tuzu da ekleyip katı bir hamur kıvamını alana kadar pişirin.

Bir tabağın içine tuzlu keş peynirini rendeleyin.

Bir kaşık yardımıyla pişen hamurdan ceviz büyüklüğünde alarak bir tabağa yerleştirin. (Hamurun kaşığa yapışmaması için ara ara su dolu bir kaseye batırabilirsiniz.)

Üzerine tuzlu keş peyniri serpiştirin.

Eritilmiş tereyağını da üzerine gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun...