ORTA ZORLUKTA

Kayseri yağlaması tarifi

Kayseri yağlaması tarifi

Şebit olarak da bilinen Kayseri yağlaması için yumuşacık yoğurulan hamur tek tek açılır ve pişirilir. Üzerine de mükemmel bir iç harç eklenir ve tadına doyum olmaz. Kay kay oluşuyla pastaya benzeyen yağlamanın ana yemeklerinizde size eşlik etmesini isterseniz işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

Hamur için:

  • 4 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım paket yaş maya
  • Su

Harcı için:

  • 300 gram kıyma
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (isteğe bağlı)
  • 2 adet soğan
  • 3 adet domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı su

Sosu için:

  • Sarımsaklı yoğurt

Hazırlanışı

Un ,tuz ve mayayı bir kaseye koyup yavaşça su ekleyerek yoğurun.

20 dakika mayalanmaya bırakın.

Mayalanan hamuru küçük bezelere ayırın ve ince bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları tavada ya da sacda pişirin.

Pişirme işlemi bittikten sonra kıymayı kavurun.

Soğanları küçük küçük doğrayıp ilave edin.

Sıvı yağ ekleyin.

Domatesleri küp küp doğrayıp salça ekleyerek bir müddet pişmeye bırakın.

Tuz, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip biraz daha pişirin.

Pişen yufkaların arasına iç harcı ekledikten sonra kat kat koyun ve bir bıçak yardımı ile kesin.

Daha sonra sarımsaklı yoğurt ile servis edin. Afiyet olsun...

Kıymalı Rulo Börek | Mucize Lezzetler
Fotoğraf: iStock

yağlama tarifi kayseri yemekleri hamur işi tarifleri yöresel tarifler