GeriMutfak Tüyoları Kaymak nasıl yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaymak nasıl yapılır?

Kaymak nasıl yapılır?

Birçok yemeğin, tatlının kardeşidir kaymak. Onun için sofraların tamamlayıcısı da diyebiliriz. Marketlerde satılan kaymakları tüketirken kafanızdaki soru işaretleri bitmek bilmiyorsa, siz de evinizde kendi kaymağınızı kolayca yapmak istiyorsanız, “Kaymak nasıl yapılır?” sorusunun cevabı evde süt kaymağı yapmak isteyenler için bütün detaylarıyla burada… 

Süt kaymağı nasıl yapılır?

Sütü ocakta, kısık ateşte üstü kaymak tutana kadar pişirin. Buradaki en önemli nokta süt pişerken kesinlikle karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kaynayan sütü üzeri yeterince kaymak tutunca ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Biraz dışarıda soğuduktan sonra buzdolabına koyun ve 1 gün dinlendirin.

24 saatin sonunda tencerenizdeki sütün üzeri kaymakla kaplanmış olacak. Biriken kaymağı alın ve bir kaba koyun. Aynı sütten ikinci kaymağı almak için işlemleri tekrarlayın. Böylelikle iki kere kaymak elde etmiş olacaksınız. Sütün yağı azaldığı için ikinci kaymak ilk kaymağa göre biraz daha ince yapılı olabilir.

Kaymaklarınızı bir çırpma kabına alın ve mikser kullanarak 5 dakika kadar çırpın. Kaymaklarınız artık hazır, istediğiniz zaman tüketebilirsiniz.

Kalan süt yağsız olacağı için, yağsız yoğurt yaparak değerlendirebilirsiniz.

KAYMAKLA DA SERVİS EDEBİLECEĞİNİZ NEFİS BİR TATLI

 

False