GeriKurabiye Tarifleri Kayısılı kurabiye tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısılı kurabiye tarifi

Kayısılı kurabiye tarifi

Kayısının tazesi de kurusu da hem çok faydalı hem de çok seviliyor. Peki kuru kayısıyı tatlı tariflerinde nasıl kullanabiliriz dedik ve bu enfes kurabiyeleri hazırladık. İçindeki bademler sayesinde aynı zamanda kıtır kıtır bir dokusu olan kayısılı kurabiye çay saatlerinizin vazgeçilmez tariflerinden biri haline gelecek.

  • Fırında
  • 6+ Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram tereyağı
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Yarım su bardağı ceviz
  • Yarım su bardağı kuru kayısı

Kayısılı kurabiye tarifi Nasıl yapılır?

Unu geniş bir kaba eleyin ve ortasını havuz gibi açın. Kayısılar haricinde tüm malzemeyi kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Kayısıları ince ince kıyın. Kıvama gelen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Ortasını elinizle açarak kayısıları ekleyin, tekrar kapatın ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.