ORTA ZORLUKTA

Kayısı soslu ızgara etli noodle tarifi

Kayısı soslu ızgara etli noodle tarifi

Çok pratik ve bir o kadar lezzetli!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs eti
  • Zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kimyon
Kayısılı sos için:
  • 125 gram kuru kayısı
  • 1 adet portakalın suyu
  • 1 çay kaşığı toz
  • Kırmızı biber
  • Yarım su bardağı tatlı ekşi sos
Üzeri için:
  • Kişniş
  • 1 adet kırmızı kapya biberi

Hazırlanışı

Tavuk göğüs etlerini yayvan bir kaba alın. Üzerine zeytinyağı gezdirip ince doğradığınız sarımsağı ekleyin. Tuz ve baharatlarla tatlandırarak üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında bir saat dinlendirin.

Dinlenen tavuk etlerini sarımsaklı ve baharatlı yağıyla beraber bir fırın poşetine alın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında tavuk etleri iyice yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

Kayısılı sos için kuru kayısıları kaynar suda yumuşayıncaya kadar yaklaşık 5 dakika haşlayın. Suyunu süzüp ayrı bir sos tenceresine alın. Üzerine portakal suyu, toz kırmızı biber ve tatlı ekşi sosu ilave edip 10 dakika pişirin.

Noodle makarnayı haşlayıp suyunu süzün ve bir servis tabaklarına paylaştırın. Üstlerine tavuk göğüs etlerini yerleştirip kişniş yaprakları ve dilimleyip hafif kızarttığınız kırmızı kapya biberi ile süsleyin. Yanında kayısılı sos ile sıcak servis yapın.



noodle yapımı noodle nasıl yapılır noodle tarifi etli makarna makarna tarifi yemek tarifi mutfak yemek

Lezizz Öneriler