GeriTatlı Tarifleri Kayısı kavurması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kayısı kavurması tarifi

Kayısı kavurması tarifi

Harika ve pratik bir tatlı tarifimiz var: Kayısı kavurması... Eskilerin uzun kış gecelerinde yedikleri bu tatlı Malatya mutfağının olmazsa olmazlarındandır. Kayısı kavurması şekerin az olduğu zamanlarda üzerine pekmez dökülerek pişirilirmiş, Arzuya göre şekersiz de hazırlayabileceğiniz bu lezzet, tatlı krizleriniz tuttuğunda da pratikliğiyle yardımınıza koşacaktır. Afiyet olsun.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram gün kurusu kayısı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı su
  • 1 kase ceviz içi

Kayısı kavurması tarifi Nasıl yapılır?

Kayısıları derin bir kaseye koyup üzerini geçecek kadar su ekleyerek ıslatın. 

Sonra suyu süzüp bir tencereye aktarın ve üzerine tekrar bir su bardağı su ekleyerek kaynatın.

Pişmeye yakın şekeri dökün ve altını kapatın.

Diğer yandan tavaya tereyağı koyun ve iyice eriyene kadar tavada ısıtın.

Tereyağını dibine çöken tortusu tavada kalacak şekilde pişen kayısıların üzerine döküp karıştırın.

İster sıcak ister soğuk olarak üzerine ceviz ya da badem döküp servis yapın.