ORTA ZORLUKTA

Kayısı hoşafı tarifi

Kayısı hoşafı tarifi

Pilav ile muhteşem olan bu hoşafa bayılacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 20 adet şekerpare kuru kayısı
  • 1 çay bardağı kuru üzüm
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı

Kayısıları akşamdan iyice yıkayıp, bir tencerede 3 bardak suyla ıslatın. Ertesi gün, aynı tencereyle ateşe oturtun. Kuru üzümleri, limon suyunu ve toz şekeri ekleyin. Üzümler şişinceye dek kaynatın ve üzerini kapatarak soğumaya bırakın.



komposto tarif içecek

Lezizz Öneriler