GeriKahvaltılık Tarifleri Kaygana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Sabah kahvaltılarınızda hazırlayabileceğiniz, görünüş olarak krepe benzeyen bir tarifimiz var. Hazırlanışı oldukça kolay ve doyurucu olan kayganayı değişik harçlarla da çeşitlendirerek farklı bir lezzet ortaya çıkarabilirsiniz. Denemek isteyenler için işte malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 dal yeşil soğan
  • 1 su bardağı un (buğday unu)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı su

Hazırlanışı

Yumurtaları bir kaseye kırarak çırpın.

Tuz, un ve karbonatı ekleyip karıştırın.

İyice yıkayıp incecik kıydığınız maydanozları da ilave edin.

Karıştırırken bir yandan da suyunu azar azar ekleyin. Boza kıvamında bir hamur elde edin.

Tercihen teflon bir tavaya, tavanın tüm yüzeyini kaplayacak kadar sıvı yağ koyun.

Yağ kızınca hamurdan bir dolu kepçe alıp, tavaya bütün olarak dökün.

Kalınlığı yaklaşık 1 santimetre kadar olacak hamuru orta ateşte önlü arkalı kızartın.

Afiyet olsun...

Üç öğün yenir de yine bıkılmaz: Yumurtalı ekmek