GeriKahvaltılık Tarifleri Kaygana tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Kaygana tarifi

Kaygana tarifi

Kaygana... Karadeniz mutfağının muhteşem tatlarından biri. Omlet olarak da tanımlayabileceğimiz bu güzel lezzeti bir de Bolu usulü deneyin. Bolu mutfağından enfes tarif, hem sağlıklı hem de çok pratik. Denemek isteyenler için işte kaygananın malzemeleri ve yapılışı... Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 1 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Hazırlanışı

İlk olarak yumurtaları çırpın.

Sütü de ekleyip karıştırın.

Daha sonra karbonat, un ve tuzu ilave ederek çırpmaya devam edin.

Tavayı ocağa alıp tereyağını eritin.

Hazırladığınız hamurun üçte birini tavaya yayın.

Altı ve üstü pembeleşinceye kadar pişirin.

Pişen parçaları üst üste koyup üçgen şeklinde keserek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...