ORTA ZORLUKTA

Kavurmalı şehriye pilavı tarifi

Kavurmalı şehriye pilavı tarifi

Herkesin sevdiği kavurma pilavınıza renk katsın!

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kuzu kuşbaşı
  • 4 adet kuru soğan
  • 3 adet domates
  • 1 paket arpa şehriye
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 3 adet yeşil biber
  • 2 adet kırmızı biber
  • Karabiber
  • Tuz

Hazırlanışı

Tencerede tereyağını eritip, kuşbaşı etleri içine atın. Etler suyunu bırakıp çekince yarım ay şeklinde doğradığınız soğanları atıp, 10 dakika kavurun. Üstüne yeşil biberleri ve kırmızı biberleri doğrayın. Karabiber ve tuz atıp, 3 bardak su ilave edin. Suyunu çekene kadar, yaklaşık 35 dakika pişirin.

Tencerede tereyağını eritin, şehriyeleri atıp tahta kaşıkla devamlı karıştırarak, pembeleşene kadar kavurun. 4 bardak sıcak su ve tuz ekleyip, kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Pilav piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. Servis tabağının ortasına etleri koyun. Kenarına şehriye pilavı koyup servis yapın.



kavurma tarifi pilav tarifi