ORTA ZORLUKTA

Katıklı dolma tarifi

Katıklı dolma tarifi

Kabak dolmasını bir kez de böyle deneyin.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 kilogram kabak
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 2-3 diş sarımsak
  • Taze reyhan
  • Nane
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Su

Hazırlanışı

Kabaklar yıkandıktan sonra 3 parmak kalınlığında dilimleyin ve iki taraflı olacak şekilde içlerini oyun. Suda bekletin.

İç harcı için bulgurun üzerine 1 su bardağından biraz eksik sıcak su dökün. İçine kıyma, rendelenmiş soğan, sarımsak, 1 yemek kaşığı salça, taze reyhan ve nane doğrayın ve ekleyin. Son olarak baharatları koyarak yoğun.

Kabakların içini harç ile doldurarak tencereye yan yana olacak şekilde dizin. Kabakların içinden çıkardığınız parçaları tencerenin varsa boş kalan kısımlarını doldurmak için kullanabilirsiniz.

1 yemek kaşığı salçayı sıcak suda ezin ve içine zeytinyağı ekleyerek dizdiğiniz kabakların üzerine dökün. Altı kısık olacak şekilde kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek servis edin.



pratik tarifler sebze yemekleri tarifleri dolma kabak dolması resimli yemek tarifleri

Lezizz Öneriler