GeriÇorba Tarifleri Karpuz gazpacho tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karpuz gazpacho tarifi

Karpuz gazpacho tarifi

Domatesle yapılan gazpacho tarifleri malum. Peki ya karpuz gazpacho'yu hiç denediniz mi? Karpuzun bol sulu yapısı ve enfes lezzetini domates ve biberle buluşturan bu çorbayı karpuz kabuğunun içinde servis ederek efsane bir sunum elde etmeniz de mümkün.

  • Çiğ
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 500 gram karpuz
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 adet dolmalık kırmızı biber
  • 4 adet ufak sivri biber
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Süslemek için yeşillik

Karpuz gazpacho tarifi Nasıl yapılır?

Karpuzu ortadan ikiye dikkatle kesin. Bir kaşık yardımıyla kabuğun içini boşaltıp bir kaseye alın. Çekirdeklerini iyice ayıklayın.

Ayıkladığınız karpuzları blender'a koyup sıvı haline gelene kadar iyice çekin. Üzerine çekirdekleri temizlenmiş sivri ve dolmalık biberleri, domatesleri ve limon suyunu ekleyip iyice sıvılaşana kadar çekmeye devam edin. 

Tuz ve karabiber ekleyip buzdolabında iyice soğumasını bekleyin. Servis yaparken üzerini maydanoz, roka gibi yeşilliklerle süsleyebilirsiniz.