GeriRamazan Tarifleri Karnıyarık tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnıyarık tarifi

Karnıyarık tarifi

Türk mutfağının en sevilen sebzelerinden biri hiç tartışmasız patlıcan. Patlıcanla yapılan yemeklerin en haşmetlisi de karnıyarık olsa gerek. İftar sofralarınıza renk katacak, herkesin ayakta alkışlayacağı karnıyarık tarifimiz aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 6 adet patlıcan (küçük ve çekirdeksiz)
  • 200 gram kıyma
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 adet domates
  • 8 adet yeşil biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızıbiber

Karnıyarık tarifi Nasıl yapılır?

Patlıcanları alaca soyup acılarının çıkması için 30 dakika kadar tuzlu suda bekletin.

Sudan çıkardığınız patlıcanları kağıt havluyla iyice kurulayıp az yağda kızarın.

Patlıcanları tavadan aldıktan sonra tavayı yıkamadan sırasıyla soğanları, sarımsakları, kıymayı, 4 adet biberi, 1 adet domatesi, tuzu ve baharatları ekleyerek hepsini iyice kavurun.

Üzerine 1 çay bardağı kadar sıcak su ekleyip sos kıvamına getirin ve 5 dakika kadar kaynatın.

Kızarttığınız patlıcanları tepsiye yerleştirin.

Ortalarını boydan boya yarıp içlerini bastırarak kıymalı sosa yer açın.

Oluşan boşluğa sosu doldurun.

Diğer domatesinizi ve kalan biberlerinizi irice doğrayarak patlıcanların üzerine yerleştirin.

Ayrı bir yerde bir kaşık salçayı 1 kase sıcak suyla iyice açın ve tepside patlıcanlardan kalan boşluklara gezdirin.

Tepsiyi fırına verin. 170 derecede 20-25 dakika kadar pişirin.

Çıkarınca üzerini kıyılmış maydanozla süsleyebilirsiniz.