GeriPizza Tarifleri Karnabaharlı pizza tabanı tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabaharlı pizza tabanı tarifi

Karnabaharlı pizza tabanı tarifi

Hamur kullanmadan pizza yapmak isteyenlerin en sık başvurduğu malzemelerden biri karnabahar. Üstelik bu tarifin sebze yemeyen çocuklara fark ettirmeden karnabahar yedirme gibi bir avantajı da var. İşte karşınızda karnabaharlı pizza tabanı...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 orta boy karnabahar (miktarı kendiniz ayarlayabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Karnabaharlı pizza tabanı tarifi Nasıl yapılır?

Karnabaharı küçük parçalara ayırarak tencereye alın ve üzerine su ekleyin.

Karnabaharları zaman zaman kontrol ederek haşlayın ancak çok fazla yumuşamamalarına dikkat edin.

Karnabaharları haşladıktan sonra blender'a alın ya da bir çatal yardımıyla ezin.

Tamamen parçaladığınız karnabaharları temiz bir beze koyarak suyunu sıkın.

Suyu alınmış karnabahar püresini bir kaba yayın ve baharat ekleyin.

Kaşıkla bastırarak iyice sıkışmasını sağlayın.

Karnabaharlar kuruyup kızarıp esmerleşene kadar 180 derecede fırınlayın.

Fırından çıkarıp üzerini dilediğiniz malzemelerle süsleyin.

Yeniden fırına verip malzemeler pişene kadar pişirin.