GeriSebze Yemeği Tarifleri Karnabahar kızartması tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar, kış aylarının en sağlıklı ve en güzel sebzelerinden biri. İster pişirin isterseniz de kızartın. Akşam sofralarınızda hem hafif hem de lezzetli bir yemek sunmak isterseniz karnabahar kızartmasını mutlaka deneyin. Şimdiden afiyet olsun...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet büyük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 5 su bardağı sıcak su
  • Sıvıyağ

Hazırlanışı

Kök kısımlarını kesip yeşil yapraklarını temizlediğiniz karnabaharı ayırın.

Uygun bir tencerede su ve sütü kaynatın ve bir tutam tuz ekleyin.

Karnabaharlarınızı kaynayan karışımda 7 - 8 dakika kadar haşlayın.

Diğer bir taraftan da uygun bir kasede süt, yumurta ve unu çırpın.

Haşlanan karnabaharları hazırladığınız karşıma batırıp yağda kızartın.

Yemeğiniz hazır olduktan sonra üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ilave ederek servis edin.

Afiyet olsun...

Taze Fasulye & Bamya Kızartması | Mucize Lezzetler