KOLAY

Karnabahar kızartması tarifi

Karnabahar kızartması tarifi

Hafif, sağlıklı ve lezzetli bu tarif akşam yemeklerinizi lezzetlendirecek.

  • Yağda
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı un
  • 3 su bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı

Karnabaharı bölün. Bir tencereye kaynar su, tuz ve biraz süt koyarak karnabaharları haşlayın. Derin bir kapta süt, yumurta ve unu çırpın. Karnabaharları çırptığınız karışıma batırarak, kızgın yağda kızartın. Kızarttığınız karnabaharların üzerine sarımsaklı yoğurt ve kırmızı biber ekleyerek servis edebilirsiniz.



lezzet karnabahar pratik tarifler

Lezizz Öneriler