ORTA ZORLUKTA

Karidesli ratatouille tarifi

Karidesli ratatouille tarifi

Farklı tatlar sevenler için lezzetli bir yemek tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 10-12 adet orta boy temizlenmiş çiğ karides
  • 2 adet orta boy soğan
  • 4-5 diş sarımsak
  • 3-4 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta boy domates
  • 10-15 dilim herhangi bir jambon
  • 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 3 adet yumurta

Hazırlanışı

Öncelikle sebzelerinizi hazırlayın. Soğanları ve sarımsakları çok incecik kıyın. Domateslerin kabuklarını soyun, jambonla beraber küp küp doğrayın. Biberleri ise incecik halkalar halinde dilimleyin. Geniş ve derin bir tavaya ya da tencereye zeytinyağını koyun, kızınca soğan ve sarımsakları atın, 2-3 dakika soteleyin. Hemen yeşil biberleri de ekleyip, 1-2 dakika sonra da küp doğranmış jambon ve domatesleri ilave edin. Yine 1-2 dakika sonra karidesleri katın ve 7-8 dakika kadar karıştırarak pişirin. Karidesleri sosun içinden dikkatle alıp, bir kenarda bekletin. Sosunuzun içine tuz ile iyice çırpılmış yumurtaları da ekleyin. Sürekli karıştırarak 3-4 dakika pişirip, ocağın altını söndürün. Bu yumurtalı karışımı bir servis tabağına alıp, üzerine bekleyen karidesleri dizin ve sıcak olarak servise sunun.


deniz ürünleri yemek tarifleri lezzet