ORTA ZORLUKTA

Karidesli pırasa çorbası tarifi

Karidesli pırasa çorbası tarifi

Deniz ürünlerinin farklı bir tat kattığı bu lezzetli çorba sofralarınızı şenlendirecek.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı dondurulmuş ya da taze karides
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 dal pırasa
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 1 adet kereviz sapı
  • Yarım demet taze fesleğen yaprağı
  • 3 su bardağı süt
  • 3 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Hazırlanışı

Öncelikle sebzeleri doğrayıp hazır edin. Bunun için pırasaların sarı dallarını atıp, tepesini kesin, yıkayın ve sonra da çok ince dilimleyin. Kereviz sapını da yıkayıp yine çok çok ince doğrayın.

Soğanları yemeklik doğrayın. Orta boy bir tencereye yağları koyun, erir erimez soğanlarla beraber doğranmış pırasa ve kereviz saplarını da ekleyin. Bir tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kavurmaya başlayın. Yaklaşık 5-6 dakika bu kavurma işlemini sürdürdükten sonra bu sebzelerin üzerine süt ve suyu birlikte ilave edin. Tuz ve karabiberini ekleyin ve çorbanın ağzı yarım kapalı bir şekilde pişmeye bırakın.

Çorba kaynamaya başlayınca dondurulmuş veya taze karidesleri tencerenin içine aktarın. Bu arada incecik kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğeni de ekleyip, tekrar tencerenin kapağını yarım kapatın. Yaklaşık 10-12 dakika sonra tüm malzemeler iyice yumuşamış ve pişmiş olacaktır.


pratik tarifler karides çorba tarifleri