ORTA ZORLUKTA

Karidesli enginar tarifi

Karidesli enginar tarifi

D vitamini kaynağı olan karidesin enginarla buluştuğu leziz bir yemek tarifi.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk

Malzemeler

  • 6 adet konserve enginar
  • 18 adet orta boy karides
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı soya sosu
  • 3 adet marul yaprağı
  • 1 adet yeşil soğan
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 adet limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Hazırlanışı

Bir tavanın içinde karidesleri yağda sote edin. Dövülmüş sarımsak, tuz ve hardalla 2 dakika çevirip soya sosunu dökün, kenarda bekletin. Marul yapraklarını ince ince kıyın. Yeşil soğan ve dereotunu ekleyin. Karidesleri içine ekleyin. Limon suyu, mayonez, zeytinyağı ve tuzu çırpın. Karideslerin üzerine ilave edin. Sosun karideslere iyice karışmasını sağlayın. Enginarları limonlu ve zeytinyağlı suda 4 dakika kadar haşlayın. Sapları alta gelecek şekilde servis tabağına enginarı yerleştirin. Hazırladığınız harcı enginarların üzerine yerleştirip servis yapın.


balık deniz ürünleri yemek tarifleri lezzet