GeriDiyet Tarifler Karatay usulü kabak yemeği tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay usulü kabak yemeği tarifi

Karatay usulü kabak yemeği tarifi

Çok pratik olan bu kabak yemeği, enfes lezzetinin yanı sıra çok da sağlıklı. Klasik kabak mücverin Karatay usulü olan bu kabak yemeğine kesinlikle un katmamalı ve kızartma yapmamalısınız. Tarifi hemen aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 5-6 adet kabak
  • 5 adet yumurta
  • Ezilmiş klasik beyaz peynir (diyet ya da ‘light’ değil)
  • Kuru nane
  • Karabiber
  • Tuz
  • Sızma zeytinyağı (soğuk sıkım)

Karatay usulü kabak yemeği tarifi Nasıl yapılır?

Kabakları rendeleyin. Yumurtaları, ezilmiş beyaz peyniri, kuru naneyi, bir tutam tuzu ve karabiberi, bol zeytinyağı ekleyerek harmanlayıp. Bir fırın tepsisine yayın ve 180 derecede ısıtılmış fırında 5-10 dakika pişirin. Yoğurt ile servis edebilirsiniz. Sıcak ya da soğuk yenilebilir.