GeriEt Yemeği Tarifleri Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi

Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi

Proteini bol, lezzeti sonsuz bir et yemeği.

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 1 kilogram kuzu pirzola
  • 4 adet olgun domates
  • 3 adet yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı kekik

Karatay usulü fırında kuzu pirzola tarifi Nasıl yapılır?

Kuzu pirzolaları bir tepsiye dizin, üzerine zeytinyağı gezdirin ve 200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika kadar pişirin.

Domatesleri ve biberleri yıkayıp, halka şeklinde dilimleyin. Pirzolalar hafif suyunu çekmeye başlayınca, tepsiyi fırından alın ve üstlerini domates ve biber dilimleriyle kaplayın. Tepsiyi tekrar fırına verin, 20-30 dakika daha pişirin (etler ve sebzeler yumuşayıp, suyunu çekene kadar).

Tepsiyi fırından çıkarmaya yakın, pirzolaların üzerine kekik serpin. Mevsim salatası ile servis yapın.