GeriDiyet Tarifler Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi

Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi

Elmalı, incirli ve cevizli bu çok pratik Karatay usulü şekersiz kek, fırına attığınız anda evinizi mis gibi kokutmaya başlayacak. Çayla, kahveyle ya da sütle muhteşem bir ikili oluşturan bu keki denemek isteyenler için tarifi bütün detaylarıyla aşağıda...

  • Fırında
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yapımı için malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
  • 4 adet elma
  • 4 adet kuru incir
  • 1 yemek kaşığı bütün keten tohumu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Yarım su bardağı un
  • 1 kaşık kabartma tozu

Karatay usulü elmalı incirli kek tarifi Nasıl yapılır?

Elmaları soyup, küp şeker büyüklüğünde doğrayın. İncirleri de nohut büyüklüğünde doğrayın. Elma, tarçın, incir, ceviz ve keten tohumunu bir kapta karıştırın.

Diğer taraftan başka bir kapta yumurtayı blender ile çırpıp un, kabartma tozu ve sütü ekleyerek karıştırın. Ardından elmalı malzemeyi hamura katın ve yağlanmış tepsiye dökün.

180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika kadar pişirin.