ORTA ZORLUKTA

Kara çorba tarifi

Kara çorba tarifi

Kara çorba adını içinde bulunan ve Malatya'ya özgü bir ürün olan kara nohuttan alıyor alıyor. İçindeki malzemenin çeşitliliğinden ötürü aşure çorbası olarak da anılan kara çorba çok lezzetli ve besleyici bir çorba. Birçok hastalığa da birebir olan kara çorba kış kapıdayken güzel bir tercih olabilir. Malzemeleri ve yapılış aşamaları aşağıda...

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30-60 dk

Malzemeler

  • 1 su bardağı kara nohut
  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 su bardağı gendime (aşurelik buğday)
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası
  • Tereyağı
  • 3 adet kuru soğan
  • Tuz

Hazırlanışı

Kara çorba yapmak için baklagilleri akşamdan ayrı ayrı kaselerde ıslatın.

1 gece suda beklettiğiniz malzemelerin tümünü ertesi gün tencereye alın.

Üzerini geçecek kadar su ekleyin ve iyice yumuşaması için kısık ateşte pişirin.

Baklagiller pişerken soğanları küçük küçük doğrayın.

Ardından tencerede tereyağını kızdırın.

Soğanları ekleyip kavurun.

Biraz pembeleştikten sonra salçayı da ekleyip 5 dakika daha kavurun.

Salçalı soğanları pişmekte olan çorbaya ekleyin.

Tuzunu da ilave edip çorba iyice özleşene kadar pişirmeye devam edin.

Sıcak servis edin, afiyet olsun...

Gıda israfını önlemek için saklama tüyoları!

 

Fotoğraf: iStock

malatya yemekleri kara çorba tarifi çorba tarifleri