ORTA ZORLUKTA

Kamelya çorbası tarifi

Kamelya çorbası tarifi

Bezelye ve krema karışımı bu enfes çorbayı tattığınız anda lezzetine hayran kalacaksınız.

  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 60+ dk

Malzemeler

  • 500 gram iç bezelye
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 orta boy soğan
  • 2 orta boy patates
  • 1 küçük kereviz veya kurutulmuş kereviz yaprağı
  • 15 bardak su veya et suyu (konserve bezelye ise 10 bardak su)
  • 2 çorba kaşığı un
  • 1 limon suyu
  • 2 yumurta
  • 1/4 tavuk
  • 1 kahve fincanı krema
  • Tuz

Hazırlanışı

Bir tencereye 2 kaşık tereyağı koyup eritin. İnce doğranmış soğanları katıp hafifçe öldürün. Soğanlar diriliklerini kaybedince küçük küçük doğranmış patates ve kerevizleri katıp 5 dakika soteleyin. Bezelyeleri ilave edip 2 dakika daha soteleyin. Suyu ve tuzu katıp ağır ateşte 1 saat kaynatın. (Konserve bezelye kullanırsanız 20 dakika yeterli olacaktır.)

Çeyrek tavuk etinin üzerini geçecek kadar su koyup haşlamaya bırakın. Haşlanan tavuk etini parçalara ayırıp küçük küçük doğrayın. Sebzeler 1 saat kaynadıktan sonra blender'dan geçirin. Püre sebzeleri tekrar tencereye koyup ısıtın.

Bir kasede un, 2 yumurta sarısı, limon suyu ve kremayı katıp iyice çırpın. Çorbadan 1 kepçe katıp terbiyeyi ılıştırın. Bir yandan çorbayı karıştırarak terbiyeyi azar azar ilave edin. Çorbaya tavuk etlerini de katıp bir taşım kaynatın. Arzu ederseniz kıyılmış dereotu ile süsleyerek servis edin.



pratik yemek tarifleri çorba çorba tarifleri

Lezizz Öneriler